O NAS

Freestyle klub Celje kot pravni naslednik Smučarsko akrobatskega kluba Mont Celje, deluje v Celju že 30 let.

Leta 1985 smo začeli kot pionirji akrobatskega smučanja na Celjskem, 15.9.1988 pa smo društvo tudi uradno registrirali in postali član Smučarske zveze Slovenije. Leta 1998 smo dejavnost razširili še na akrobatsko deskanje pred leti pa smo postali tudi člani Gimnastične zveze Slovenije, katera je pred leti ustanovila strokovni odbor za akrobatiko v okviru katerega potekajo tekmovanja v akrobatiki na parterju ter veliki in mali prožni ponjavi.

Od samega začetka smo vzgajali in  učili predvsem bodoče športnike s področja akrobatskega smučanja in deskanja.

Zadnja leta pa se posvečamo akrobatiki in gimnastiki na veliki in mali prožni ponjavi ter parterju.  Navedeno zajema mnogo elementov kot so gibljivost, moč, ravnotežje, koordinacija, nadzor telesa v prostoru, ki pokrijejo večino otrokovih potreb po gibanju in tako dopolnjujejo njegov naravni razvoj.

Akrobatika in Gimnastika pripomoreta h krepitvi in ohranjanju zdravja kot tudi k sproščenemu življenju otroka, kar je pomembno za njegov telesni in duševni razvoj.

Glede na interese se naši člani lahko udeležujejo športnih tekmovanj v Akrobatiki na veliki in mali prožni ponjavi ter parterju. Vse to je povezano s prijetnim vzdušjem na treningih in sproščenim druženjem ob koncu tekmovalne sezone.

V okviru našega društva organiziramo vsako leto med poletnimi počitnicami tudi akrobatski tabor pozimi pa imamo na smučišču Celjska koča postavljene skakalnice za akrobatsko smučanje in deskanje. Naša prva naloga je poskrbeti za vsakega našega člana, da bo dosegel največ, kar zmore, in da ga ne glede na morebitne težave, nikakor ne izgubimo na poti do cilja.

Vsi v Freestyle klubu Celje si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi naši člani dosegli zastavljene športne cilje in s tem zrasli v odgovorne, samozavestne in srečne posameznike.

Kontaktna oseba

Franci Grahek
tel: 041-644-564
email: freestyleklubcelje@gmail.com
naslov : Kajuhova ulica 7, Celje, 3000 Celje

Close Menu